Äntligen har vi startat en lajvförening för Harry Potternördar som oss själva. Har du också längtat efter att bara få hoppa in i Harry Potters magiska värld, att få spela Quidditch eller duellera med Draco Malfoy? Nu kan det nästan hända. Expelliarmus startades med anledningen att grundarna är minst lika nördiga som deltagarna. Harry Potteryran är fortfarande stor och allt från konvent till HP-prylar syns överallt. Dock var det många som undrade vart man kunde lajva Harry Potter. Detta har vi helt enkelt tagit tag i för att ni ska kunna ha lika roligt som oss. Självklart är även vi anknutna till en Organisation för att lättare kunna uppfylla det vi strävar efter.

Vad är SVEROK?

Vad är då detta SVEROK som vi nämner så många gr? Än så länge är föreningen under uppbyggnad och ni behövs för attt göra den större. SVEROK är en Organisation med målet att få spelöreningar av olika et slag att växa och bli större. SVEROK står för Sveriges Roll och Konfliktspelsförbund. Ni kan läsa mer om SVEROK på http://www.sverok.se. Vi följer självklart SVEROKS stadgar; http://www.sverok.se/forening/starta-foreningsguide/exempelstadgar. Sverok hjälper spelföreningar att växa med hjälp utav ett bidrag samt föreningsinformation. Då och då ringer Sverok upp medlemmar ur olika organisationer (slumpvis) för att kontrollera att de verkligen är medlemmar samt att organisationen sysslar med det som de utger sig för att syssla med. Detta endast för att säkerhetskontrollera att föreningarna uppfyller Sveroks krav.

Hur blir jag medlem?

Expelliarmus välkomnar alla människor i alla åldrar. Snart komer en ”bli medlem”s sida att komma upp på denna sida. Du kommer att kunna fyll i alla personliga uppgifter som vi behöver. Är du under 13 vill vi även att medgivande från föräldrar fylls i. Klicka sedan på ”skicka” så går det direkt till vår mail. Tills den är i funktion, hör av er till våra styrelsemedlemmar. Varje medlem betalar en årsavgift på 100:-. Dessa pengar går självklart till föreningsverksamheten och våra aktiviteter. Denna betalning kan göras via internet eller kontant under varje årsmöte. Fram till mars 2010 då nästa årsmöte kommer att hållas är det självklart gratis för alla att vara medlem.

Jag vill bli funktionär!

Självklart är det alltid roligt om människor vill engagera sig lite extra och anordna egna lajv eller vara med oss i utvecklingen. Styrelsen väljs en gång per år under varje årsmöte där alla medlemmar kan vara med och påverka hur föreningen skall se ut och fungera. Det går alltså inte att ”hoppa in” i styrelsen. Där emot är du alltid välkommen att skicka oss ett mail om vem du är och med information om vad du tror att du kan tillföra för föreningen. Volontär hjälp och sammarbete uppskattas självklart utav alla.