Din karaktär är ditt ”jag” in-lajv. Det är denna personlighet samt detta utseende du kommer att visa utåt under pågående lajv. När du bestämt dig om du vill delta i detta så måste du skapa dig en karaktär. När det gäller vår förening så kommer detta att skifta. Vi kommer att anordna lajv där du utan problem kan gestalta vilken redan skriven och ”existerande” karaktär som möjligt och det kommer även att arrangeras lajv då en backstory är skriven och då vissa roller ej går att spela. Detta kommer självklart att informeras om i de mail som skickas ut till de intresserade vid varje lajv. Vi kommer att tydliggöra på hemsidan under Schema vad det är för typ utav lajv.

Kläder och annan rekvisita

Du som lajvar står själv för kläder och den rekvesita som du behöver för att göra din karaktär så pass levande som möjligt. Ett tips är alltid att låna saker av vänner om man själv inte har tillgång till allt. Föreningen kommer att stå för rekvesita tillhörande de lokaler vi kommer att befinna oss i men har ni saker hemma ni tror skulle passa? Var inte rädda att ta med er det. Föreningen tar inte ansvar ifall saker skulle försvinna under lajvet. Medtag utav mobiler samt andra värdesaker sker på egen risk.

Din karaktärs personlighet

Detta är något som nämnt över, lite beroende på vilket typ utav lajv det kommer att vara. Skapar du en egen karaktär får den vara praktiskt taget hur som helst. Dock är inte religiösa, rasistiska, sexuella, politiska eller personliga kränkningar okej in eller off-lajv. Detta är en Harry Potterförening där självklart ”äckliga smutsskalle”  eller ”aurorjävel” helt okej att säga in-lajv om detta nu hör till ens karaktärsdrag. Vi som anordnar lajven är här för att se till att ni har så roligt som möjligt och vi vill självklart inte behöva sitta och trösta ledsna deltagare för att det gått för långt. Vi kommer självklart att ha lajvare i olika elevhem samt ”sidor” i slaget om det goda mot det onda. Detta hoppas vi att ni förstår hur viktigt det är att särskilja på fantasi och verklighet. Här respekterar vi varandra och varandras val av karaktärer. Gör man det inte utesluts man omedelbart från aktiviteten. Går det olyckligtvis riktigt långt och lagbrott uppstår vidtas omedelbart rättsliga åtgärden.

In-lajv/Off-lajv

Det är viktigt att du som deltar förstår det viktiga med att utanför lajvet kunna släppa sin roll då det självklart endast är en teater och inget knutet till verkligheten. Många lajvare blir lätt förvirrade och kan ibland ifrågasätta vänskap och tilltro då medspelarna varit duktiga och ambisiösa i sitt spelande. Därför är det viktigt att du som deltar tar ditt ansvar för att tydligt poängtera då du är in-lajv och off-lajv. Detta innebär altså; då du leker och då du slutat leka. Detta endast för att det skall bli så kul som möjligt för alla deltagande och för att undvika konflikter och otrevligheter.